Bouwen met biobased materialen

Bouwen met biobased materialen

Materialen
Door: Petra Starink | 06-04-2016

Biobased materialenIn het gratis webinar ‘Bouwen met biobased materialen-van ontwerp tot uitvoering’ laten directeur Patrick Schreven van ORGA Bouw en Rens Borgers directeur-eigenaar van EcobouwSalland zien met welke stappen men rekening moet houden bij de toepassing van biobased bouwmaterialen. Het webinar wordt georganiseerd door SBRCURnet en gehouden op 12 mei van 16.00 tot 17.00 uur. 

Unieke materiaaleigenschappen

Interesse in biobased bouwen neemt een vlucht. De mogelijkheden ervan vinden goede aansluiting bij de uitgangspunten van de circulaire economie. Bouwen met biobased materialen betekent afwijken van traditionele oplossingen, en van het gebruik van fossiele grondstoffen. Biobased materialen bezitten unieke materiaaleigenschappen. Om deze optimaal te kunnen inzetten, is specifieke kennis van dampopen en luchtdichte detaillering nodig. Kwaliteitsborging in de uitvoering is daarin essentieel.

Voorbeelden uit de praktijk

Tijdens het webinar krijgt men een uitgebreide introductie over de mogelijkheden van biobased bouwen. Patrick Schreven en Rens Borgers vertellen vanuit hun ervaring in de bouwpraktijk wat de toepassing van biobased materialen betekent voor de werkvoorbereiding en de uitvoering van een bouwwerk. Beiden streven naar duurzame en gezonde gebouwen voor iedereen. Het gebruik van hernieuwbare bouwmaterialen, zonder verspilling en op een afvalvrije bouwplaats, staat daarin centraal.

De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod: 
verscheidenheid aan materialen en oplossingen
aandachtspunten voor architect en werkvoorbereider
dampopen en luchtdicht bouwen
aandachtspunten op de bouwplaats.

Aanmelden voor het gratis webinar kan hier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.