Warmtepompen in bestaande woningen

Warmtepompen in bestaande woningen

Kennis
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-08-2021

Hoe kan je je onderscheiden als installateur en hoe word je een betere energieadviseur? In het webinar ‘Warmtepompen in bestaande woningen’ gaan Viessmann en Woon Duurzaam in op de verschillende vragen en oplossingen die er zijn. We laten zien dat je niet altijd voor de traditionele oplossingen hoeft te kiezen. Én dat het soms eenvoudiger is dan je denkt. Eisma Bouwmedia houdt dit webinar op donderdag 23 september in samenwerking met Viessmann. De uitzending is vanaf 12.30 uur live te bekijken.

Energietransitie

De energietransitie is in volle gang. In veel nieuwbouwprojecten worden woningen standaard voorzien van een warmtepomp in plaats van de traditionele cv-installatie. Maar alleen daarmee is Nederland er niet. Om te voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs moeten alle huishoudens in 2050 aardgasloos zijn. Dat betekent dat ook de bestaande woningen over moeten op een duurzame warmtevoorziening.

Groei van warmtepompen

Vereniging Warmtepompen ziet de groei van warmtepompen stagneren in de renovatiemarkt. Een van de redenen hiervoor is dat mensen vaak de kat uit de boom kijken, maar ondertussen ziet de particuliere woningbezitter ook de gasprijs stijgen.

Cruciale rol voor installateur

De installateur speelt hier een cruciale rol in. Niet alleen door deugdelijk en vakkundig werk te leveren, maar ook door klanten goed te adviseren. Als installateur moet je antwoorden hebben op vragen als: “Levert deze warmtepomp wel genoeg warmte in de winter? Kan ik mijn bestaande radiator behouden? Vergt dit een verbouwing in huis? Hoe zit het met geluid? Kan ik mijn opgewekte energie gebruiken nu de saldering versoberd wordt? En hoe staat het met de versobering van de energiesaldering?”

Het webinar vindt plaats op donderdag 23 september vanaf 13.00 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Aanmelden kan via deze link. Tijdens het webinar is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Sprekers van dit webinar zijn:

Chris Weultjes
Product- & Salesmanager New Business Viessmann Nederland

Rense van Dijk
CEO Woon Duurzaam

Henk Wind
Presentator

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.