Structuralisme in Amersfoort, Leusden, Hoevelaken

Exposities

Structuralisme in Amersfoort, Leusden, Hoevelaken

Door: Petra Starink | 16-08-2021

In het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof in Amersfoort is van 3 t/m 19 september de tentoonstelling “Structuralisme in Amersfoort, Leusden en Hoevelaken” te zien. Er worden foto’s getoond van architectuurfotograaf Dirk Verwoerd. De tentoonstelling wordt georganiseerd door FASadE in samenwerking met 033fotostad.

Structuralisme

Met Structuralisme wordt een architectuurperiode aangeduid die vanaf de jaren ’60 markante gebouwen en buurten heeft voortgebracht. Vaak zijn deze opgebouwd uit kleinere delen, die in geometrische patronen samen een structuur vormen. In en rond Amersfoort staan landelijk en zelfs internationaal bekende projecten uit deze periode. De tentoonstelling illustreert het brede spectrum dat het structuralisme omvat: van zakelijk kantoor tot romantisch paleisje. Daarnaast plaatst de tentoonstelling de lokale projecten in een breder perspectief.

Architectuurcafé met Herman Hertzberger

Op woensdagavond 8 september wordt om 20.00 uur een architectuurcafé georganiseerd, waarin architecten Herman Hertzberger en Abel Blom over de toekomst van dit jonge erfgoed zullen spreken. Herman Hertzberger kreeg internationale bekendheid door zijn bijzondere structuralistische ontwerpen. In Nederland is het bekendste gebouw van zijn hand het kantoor van Centraal Beheer in Apeldoorn. In Amersfoort ontwierp Hertzberger de woningen ‘Het Gein’ in Schothorst-Noord. Zowel het stedenbouwkundige plan als de woningen zijn van zijn hand. Abel Blom is architect en molenaar en de zoon van architect Piet Blom. Abel Blom vertelt onder andere over het verduurzamen van projecten van zijn vader, zoals de Kasbah in Hengelo. Aanmelden kan via de website van FASadE.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.