Webinar Materialenpaspoort

Kennis

Webinar Materialenpaspoort

Door: Petra Starink | 17-08-2021

Is het mogelijk om de hele bouwwereld te laten meedoen aan het categoriseren van elke grondstof en ieder schroefje dat er gebruikt wordt? Wie gaat dat dan uitvoeren? Tijdens het webinar Materialenpaspoort op 1 september laten experts hun licht schijnen op de verschillende invalshoeken. Inschrijven voor het webinar van 10.00 tot 12.15 kan hier.

Het webinar wordt georganiseerd door het integrale platform Duurzaam Gebouwd. Sprekers zijn Edwin van der Wel van Rijkswaterstaat en Marijn Emanuel van W/E Adviseurs. Pablo van den Bosch van Madaster is dagvoorzitter.

Materialenpaspoort bij hergebruik

Van der Wel vertelt over hoe materialenpaspoorten een belangrijke rol spelen bij diverse niveaus van hergebruik. Hoe ziet in 2023 het ‘basiskamp’ eruit, op weg naar een volledig circulaire economie? Hoe zit het met een mogelijke wettelijke verplichting? Welke bouwstenen liggen er al en wat zijn de ervaringen daarmee?

Emanuel neemt je mee in de lessen die in het afgelopen jaar in de praktijk zijn geleerd met toepassing van de leidraad door bedrijven/organisaties, in zogenoemde ‘implementatie-trajecten’. Lessen die verbeterpunten opleveren voor het komende jaar, waarin het actieteam ‘Paspoorten’ aan een derde (en waarschijnlijk laatste) versie gaat werken.

Foto: Stadskantoor Venlo. Ontwerp Kraaijvanger Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.