Architectuur maken en meemaken

Architectuur maken en meemaken

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 24-09-2015

Dag van architectuur Vlaanderen- Filip DujardinOp 11 oktober vindt de 7e editie van de Dag van de Architectuur plaats. Meer dan 90 spraakmakende gebouwen in heel Vlaanderen en Brussel openen hun deuren open voor het publiek. Met de thema’s ‘co-creatie’ en ‘beleveniswaarde’ focust het Vlaams Architectuurinstituut op de wisselwerking tussen gebruiker en realisator van architectuur. “Architectuur maken is vandaag meer dan ooit een gedeeld avontuur”.

De beste manier om architectuur te ervaren is om ze ter plekke te beleven. Dat is wat de Dag van de Architectuur te bieden heeft, de ontdekking van recente gebouwen die verassen door hun kwaliteit. Een gebouw komt pas tot leven wanneer het gebruikt wordt. Op de Dag van de Architectuur wordt het resultaat getoond  van een zelfbewuste architectuurcultuur die ruim dertig jaar geleden ontkiemde en in een stroomversnelling raakte door de juiste beleidskeuzes. Een kwart van de gebouwen die je kunt bezoeken op de Dag van de Architectuur zijn het resultaat van de Open Oproep. Dit instrument van de Vlaams Bouwmeester helpt publieke opdrachtgevers bij het formuleren van een bouwopdracht en het kiezen van de juiste architect voor het project. Blikvangers zijn onder meer De watersilo in Beersel en de De Frenetschool in Lillo.

Avond van de architectuur

Op 10 oktober reikt minister van Cultuur Sven Gatz de prestigieuze Vlaamse Cultuurprijs voor Architectuur uit, een prijs voor een uitzonderlijke verdienste voor architectuur uit Vlaanderen.

Programma

Dag van de Architectuur op zondag 11 oktober van 10.00 tot 18.0 uur in Vlaanderen en Brussel.
Avond van de Architectuur met uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs voor Architectuur op zaterdag 10 oktober om 20.00 uur in de Singel, Desguinlei 25, Antwerpen.
Het volledige programma van de Avond en de Dag van de Architectuur is te vinden op www.dagvandearchitectuur.be

Foto: Filip Dujardin, uit de reeks Fictions

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.