Aric Chen wordt nieuwe directeur Het Nieuwe Instituut

Nieuws

Aric Chen wordt nieuwe directeur Het Nieuwe Instituut

Door: Petra Starink | 12-04-2021

Amerikaanse curator, schrijver en docent Aric Chen is benoemd tot algemeen en artistiek directeur van Het Nieuwe Instituut (HNI) in Rotterdam. Hij begint op 1 mei en volgt Guus Beumer op, die in mei zijn functie neerlegt. 

Internationale werkervaring

Aric Chen, geboren in de Verenigde Staten woont op dit moment in Shanghai. Hij brengt uitgebreide internationale werkervaring mee op zowel het historische als hedendaagse vlak wat betreft architectuur en design en hun raakvlakken met andere disciplines. Tentoonstellingen onder zijn leiding zijn onder andere het huidige X is Not a Small Country: Unravelling the Post-Global Era, die op 5 april werd geopend in het Museum of Art, Architecture and Technology (maat) in Lissabon; State of Extremes (2019-2020) in het Design Museum Holon in Israël; en Arata Isozaki: Third Space (2019) in het Oita Art Museum in Japan.

Universitair docent

Op dit moment is Chen universitair docent en oprichter-directeur van het Curatorial Lab van het College of Design & Innovation van Tongji University in Shanghai. Daarnaast is Chen ook Curatorial Director van de Design Miami-beurzen in Basel in Zwitserland en Miami Beach in de VS. In die hoedanigheid heeft hij tentoonstellingen ontwikkeld over post-nature design en Amerikaanse identiteiten en het debat hierover gestimuleerd.

Werkzaam voor Het Nieuwe Instituut

Chen werkt vanaf 1 mei één dag in de week voor Het Nieuwe Instituut. Hij zal naar Rotterdam verhuizen en vanaf 1 september 2021 voltijds aan de slag gaan in zijn nieuwe functie. Het Nieuwe Instituut is in 2013 ontstaan uit een fusie van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode en Virtueel Platform. Het instituut beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw.

Foto: Yoha-Jin

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.