Barcode Architects transformeert postkantoor tot bioscoop

Nieuws

Barcode Architects transformeert postkantoor tot bioscoop

Door: Petra Starink | 24-07-2017

De gemeente Enschede heeft het ontwerp van Barcode Architects voor de herbestemming en uitbreiding van het postkantoor goedgekeurd. In het gebouw komt een bioscoop van Vue Cinemas met 10 zalen en een restaurant.

Betonnen portalen

Het oorspronkelijke postkantoor uit de jaren ’60 is een karakteristiek modernistisch gebouw van F. Dingemans, en is een beeldbepalend monument aan de Boulevard 1945. De krachtige vorm van het gebouw met een lange, rechthoekige ‘balk’ rustend op hoge betonnen portalen geeft het pand een voorname uitstraling. De transformatie creëert openheid op de begane grond met een volledig transparante façade. Achter het oorspronkelijke gebouw, aan het zicht onttrokken, komen vier bioscoopzalen in een nieuw volume.

Monumentale pand

Dirk Peters, architect van het gebouw en partner bij Barcode Architects staat respect voor het bestaande gebouw centraal in de benadering van het project. Het nieuwe programma is subtiel verwerkt, zorgvuldig voortbouwend op het karakter van het monumentale pand. De verwachting is dat de nieuwe bioscoop jaarlijks 400.000 bezoekers naar het centrum van Enschede zal trekken. Start van de werkzaamheden is voorzien voor half 2018, met een verwachte oplevering aan het eind van het jaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.