BNA Beste Gebouw van 2019 van start

Nieuws

BNA Beste Gebouw van 2019 van start

Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-01-2019

Op 22 januari 2019 gaat de 14e editie van BNA Beste gebouw van het jaar van start. Architecten en opdrachtgevers kunnen hun beste gebouw inzenden. De verkiezing wordt geleid door een zeskoppige jury met Jort Kelder als juryvoorzitter. De ingezonden gebouwen worden beoordeeld  in de categorieën Identiteit & Icoonwaarde, Leefbaarheid & Sociale Cohesie, Stimulerende Omgevingen, Particuliere Woonbeleving. De uitreiking vindt plaats op 17 mei 2019.

BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019

Met de Beste Gebouw-verkiezing wil de BNA de meerwaarde zichtbaar maken van architectuur voor mens en maatschappij. De prijs is dan ook vooral bedoeld voor opdrachtgevers en gebruikers. Vorig jaar was Het Gelders Huis (Team V Architecten) het Beste Gebouw van Nederland volgens de vakjury. De Publieksprijs ging naar het Eindhovense wooncomplex Space-S, ontworpen door Inbo.

Sociale cohesie en leefbaarheid

Jort Kelder ziet uit naar de jureringsronde door Nederland langs de beste gebouwen van dit moment, en vindt het waardevol voor de discussie over architectuur dat gebouwen niet alleen worden beoordeeld op schoonheid maar ook op hun meerwaarde met betrekking tot sociale cohesie en leefbaarheid. BNA-directeur Fred Schoorl: “Met Jort Kelder hebben we misschien wel een surprise voorzitter. Een kritische beschouwer die zijn liefde voor architectuur en zorg over de aarde niet onder stoelen of banken steekt. Zijn duinhuis op de eilanden is daarvan een mooie illustratie.”

Jury

De jury bestaat naast de voorzitter Jort Kelder uit Renske van der Stoep, Chantal Schoenmakers, Ferdi Licher, Jeroen Schooten en Bianca Seekles.
Meer informatie over BNA Beste gebouw van het jaar 2019 is hier te vinden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.