Opening Huis der Provincie Gelderland

Nieuws

Opening Huis der Provincie Gelderland

Door: Petra Starink | 24-08-2017

Op woensdagmiddag 20 september 2017 opent Koning Willem-Alexander het vernieuwde Huis der Provincie Gelderland in Arnhem. Het ontwerp van de nieuwbouw is van Team V. Tijdens een rondleiding bekijkt de Koning enkele bijzonderheden van het nieuwe gebouw, bijvoorbeeld de oude binnenplaats die nu overkapt is met een duurzaam isolerend dak van kunststof.

Luchtbruggen

Het Huis der Provincie dateert van net na de Tweede Wereldoorlog; in 1954 opende Koningin Juliana het gebouw. Vanwege de bijzondere architectuur en samenhangende kunst draagt het sinds 2007 het predicaat Rijksmonument. In 2015 startten de verbouwingen: het oorspronkelijk huis werd gerenoveerd en ernaast verrees een nieuwbouw. Beide zijn door luchtbruggen met elkaar verbonden.

Rondleiding

De officiële opening is onderdeel van een veelzijdig programma met onder meer optredens van het Gelders Orkest en Introdans. Na de officiële opening  kunt u het nieuwe gebouw bewonderen tijdens een van de dagelijkse rondleidingen met diverse thema’s zoals architectuur en kunst. Op 30 september is er ook nog een open dag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.