Bouwbedrijf Pennings viert 150-jarig jubileum

Actualiteiten, Nieuws

Bouwbedrijf Pennings viert 150-jarig jubileum

Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-01-2023

Burgemeester van ‘s-Hertogenbosch Jack Mikkers heeft maandag 9 januari het startschot gegeven voor het jubileumjaar van het oudste bouwbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch: Bouwbedrijf Pennings. Dit deed hij door bij het kantoor in Rosmalen de vlaggen met het speciale jubileumlogo te hijsen. Alle medewerkers hadden zich verzameld voor een Nieuwjaarsontbijt. Het jaar 2023 staat in het teken van dit jubileum.

Het bouwbedrijf werd in 1873 gestart door Gerardus Pennings en groeide uit van klein familiebedrijf tot landelijke speler in de bouwwereld en met behoud van haar familiaire karakter. Al sinds enkele jaren na de oprichting is Pennings gevestigd aan de Dorpsstraat 4 in Rosmalen. ‘We hebben de eerste factuur in ons archief gevonden: een handgeschreven rekening uit 1873, voor het vervangen van een kopgevel, voor de som van 2,48 gulden,’ vertelt directeur Ronnie Hauwé.

Bouwen met de mens als maat

Pennings is dochteronderneming van Koninklijke BAM Groep en heeft een aantal kenmerkende gebouwen in de regio gerealiseerd. Daarnaast bouwt het bedrijf woningen, kantoren en winkelcentra in heel Nederland. Bekende Pennings projecten zijn Winkelcentrum Arena in ‘s-Hertogenbosch, kantoren Plaza Arena in Amsterdam, Pitstraat Circuit Zandvoort, Meubelplein Ekkersrijt in Son, Efteling Loonsche Land in Kaatsheuvel en meer recent: 101 appartementen in Leidsche Rijn, Winkelcentrum Bisonspoor Maarssen en hoofdkantoor Hager Nederland in ‘s-Hertogenbosch.

Naast nieuwbouw renoveert en verduurzaamt Pennings ook bestaand vastgoed, zoals woningen voor diverse woningcorporaties, waaronder Zayaz, Thuisvester en Brabant Wonen. Hauwé: ‘Ons motto is ’Bouwen met de mens als maat’. We zijn sterk in verbouwen terwijl de gebouwen nog in gebruik zijn. Gebruikers, consumenten of bewoners kunnen veilig gebruik blijven maken van het gebouw omdat we rekening houden met alle belanghebbenden. We communiceren de planning en voortgang consequent met alle partijen. Als iedereen tevreden is met het eindresultaat, dan zijn wij geslaagd in onze opzet’.

Wie jarig is trakteert!

Het komende jaar staat in het teken van het vieren van het 150-jarig bestaan, waarbij het bedrijf niet alleen de eigen medewerkers trakteert, maar ook de gemeente waar ze al zo lang onderdeel van uitmaakt. Directeur Hans Graafmans: ‘Dat doen we onder meer met een goede doelendag, waarbij we ons inzetten voor de gemeenschap.’ Pennings gaat tijdens deze goede doelendag werken met persoonlijke inzet van de huidige en de oud-medewerkers van Pennings, de ‘Veteranen’. Graafmans: ‘Bij elkaar goed voor vele jaren kennis en vakmanschap!’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.