Centraal Museum toont muurkunst

Nieuws

Centraal Museum toont muurkunst

Door: Petra Starink | 14-04-2016

Op drie muren in de binnenstad van Utrecht prijken metershoge replica’s van schilderijen uit de oude schilderkunst uit de museumcollectie van het Centraal Museum in Utrecht. Aanleiding van deze campagne is de opening van het nieuwe museum. Bezoekers kunnen het museum het weekend van 23 en 24 april gratis bezoeken.

Met deze campagne wil het museum meer mensen bekendmaken met topstukken van Utrechtse kunstenaars uit de museumcollectie.
De campagne sluit aan bij de doelstelling van het museum om meer naar buiten te treden. “We hopen dat Utrechters, maar ook mensen van buiten Utrecht, zich door deze muurkunstwerken bewust worden van de prachtige collectie van het Centraal Museum, aldus Marco Grob, zakelijk directeur van het Centraal Museum.

De Strakke Hand

Door de werken buiten de muren van het museum te plaatsen komen meer mensen in aanraking met deze schilderijen. Ook mensen die, om welke reden dan ook, niet regelmatig naar het museum (kunnen) gaan. De campagne is bedacht door Kelly Leeuwis, marketeer van het Centraal Museum en uitgevoerd door het Utrechtse ontwerpbureau De Strakke Hand.

De muurkunstwerken

Er is gekozen voor een serie schilderijen uit de oude schilderkunst van begin 17e eeuw, omdat deze schilderkunst zich uitermate leent voor muurkunstwerken die jong en oud aanspreken. De huiseigenaren van deze drie muren kozen zelf het schilderij dat op hun muur is geplaatst. Het project is in uitvoering nieuw in zijn soort, waardoor het nog onbekend is hoelang de werken kunnen blijven hangen.

Opening

Na een verbouwing van drie jaar opent op 22, 23 en 24 april het nieuwe Centraal Museum zijn deuren. Het museum heeft een totale metamorfose ondergaan. Centraal hierin ligt de nieuwe missie om het publiek te verrijken met kunst en cultuur uit de wereld van Utrecht. Tijdens het openingsweekend op 23 en 24 kunnen bezoekers dit voor het eerst ervaren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.