Common City Development wint selectie Nieuw Delft

Actualiteiten, Nieuws

Common City Development wint selectie Nieuw Delft

Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-09-2023

In januari schreef de gemeente Delft een openbare selectie uit voor veld 6.7: een kavel in het zuiden van Nieuw Delft, centraal gelegen aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. Begin september is bekend gemaakt dat Common City Development is geselecteerd om hiervoor het plan ‘Het LeeuwenDeel’ te ontwikkelen.

Veld 6.7 is wat de gemeente Delft betreft geschikt voor het realiseren van een gebouw met woningen dat tevens een cultureel-maatschappelijke functie vervult. Het plan van ontwikkelaar Common City Development en architectenbureau Space&Matter voldoet op alle punten het beste aan de wensen en eisen die in de selectie zijn opgenomen.

Uitvinden en ontdekken

Met plan ‘Het LeeuwenDeel’ realiseert de winnaar woningen, een horecagelegenheid en een creatieve maakplaats op de kavel. In deze ‘makerspace’ kunnen buurtbewoners en bezoekers laagdrempelig kennismaken met de nieuwste technieken en oude ambachten. Het wordt een plek om uit te vinden, spelenderwijs te ontdekken en trots te zijn op het resultaat van een ochtend of middag geconcentreerd bezig zijn.

Common City Development is een kleine ontwikkelaar die bewoners meeneemt in het ontwikkelproces. Daardoor ontstaan hechte gemeenschappen, waar bewoners elkaar al van tevoren kennen. In het plan komen maximaal vijftien woningen. Geïnteresseerden kunnen zich nu alvast aanmelden voor de bouwgroep via de website CrowdBuilding.

Verbeteren in samenwerking met bewoneers

De top drie partijen uit de selectiefase hebben hun plannen voor veld 6.7 afgelopen mei gedeeld met de buurt. De partijen gebruikten de opgehaalde reacties om de plannen te verbeteren. Dit heeft er bij ‘Het LeeuwenDeel’ voor gezorgd dat de horecavoorziening in het plan van het hof naar de parkzijde is verplaatst.

Common City Development presenteert het plan op zaterdag 16 september in het stadskantoor van Delft, tijdens het gratis evenement Nieuw Delft Presenteert.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.