De Hangende Tuinen van Zandweerd

Actualiteiten, Nieuws, Project kort

De Hangende Tuinen van Zandweerd

Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-10-2023

Space&Matter en Onis Vastgoed hebben een tender in Deventer gewonnen met een natuurinclusief woongebouw dat uitkijkt over de IJssel. Het ontwerp – genaamd: ‘de Hangende Tuinen van Zandweerd’ – vormt het slotstuk van een nieuwe zelfbouwwijk van 150 woningen in het noorden van Deventer. Een wijk waar respect voor de natuur en het landschap centraal staan.

De Hangende Tuinen van Zandweerd is een woongebouw van 35 appartementen met gestapelde tuinen die een weids uitzicht bieden over de IJssel. Een gedeeld dakterras dient als ontmoetingsplek voor de woongemeenschap.

Circulair

Het natuurinclusieve ontwerp met minimalistische detaillering biedt een rustige achtergrond voor een diverse mix aan inheemse planten. De woningen hebben een eigen voortuin op hoogte die rusten op uitkragende horizontale vlakken. Circulariteit is een integraal onderdeel van het ontwerp. Materialen zijn zo veel mogelijk hernieuwbaar, herbruikbaar of biobased.

Wethouder Rob de Geest (Wonen en Herstructurering): “Deze duurzame en natuurinclusieve appartementen voegen samen een nieuw element toe aan het stadsaangezicht van Deventer. Het bijzondere karakter is ook passend voor deze buurt. Waar koop en sociale huurwoningen naast elkaar te vinden zijn, maar ook tiny houses en cpo-woningen.”

Samenwerking

Het project is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Onis Vastgoed BV, Space&Matter en Arcon houtconstructies. Het gebouw wordt zoveel mogelijk gemaakt van hout. Eind september is op feestelijke wijze de overeenkomst bekrachtigd door Onis Vastgoed en wethouder Rob de Geest.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.