Crowdfunding wooncoöperatie De Warren succesvol

Nieuws

Crowdfunding wooncoöperatie De Warren succesvol

Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-04-2019

Na enkele weken crowdfunding staat de teller voor Wooncoöperatie De Warren op 100.000 euro. Het eerste doel is daarmee volgens de bouwgroep behaald. De Warren gaat 36 duurzame en betaalbare sociale- en middeldure huurwoningen realiseren op Centrumeiland in Amsterdam voor starters en gezinnen. Het is de eerste zelfbouw-wooncoöperatie die in Amsterdam via een gemeentelijke tender een plek heeft verworven.

De Warren zet de actie nu door met een nieuw doel van €300.000,-. De Warren geeft  hiervoor obligaties uit ter waarde van €250,- per stuk voor een goede jaarlijkse rente tot wel  2,7% voor haar investeerders. 

Crowdfunding

Om maximaal te investeren in isolatie, klimaatneutraliteit en niets in te hoeven boeten op haar  duurzaamheidsambities geeft De Warren obligaties uit. De obligaties geven recht op een  jaarlijkse rente van 2,3% bij een looptijd van 7 jaar, 2,5% bij 15 jaar en 2,7% bij 20 jaar. ​“De huidige  bouwmarkt staat onder druk”​, vertelt Jacob-Jan Koopmans, penningmeester van De Warren.  “Het tweede doel, €300.000,- hebben we nodig om onze enorm hoge duurzaamheidsambities ook  waar te kunnen maken als er mogelijke tegenvallers voorbij komen tijdens de bouw. Zo te kunnen  we blijven investeren in ecologische meerwaarde”​.
De crowdfunding loopt nog tot 30 april 2019.

Drie soorten financiering

De Warren maakt naast de crowdfunding gebruik van drie soorten financiering: het grootste gedeelte van de som is een lening van de GLS, een duurzame en coöperatieve Duitse bank. Daarnaast investeert ook het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland in het project en maakt De Warren gebruik van verschillende duurzaamheidssubsidies.

Wooncoöperatie De Warren 

Om hun gemeenschappelijke woondroom te realiseren, richten zeven jonge mensen in 2017 Wooncoöperatie De Warren op. In maart 2018 won de groep de tender-wedstrijd voor een kavel op Centrumeiland van IJburg. Samen met inmiddels een groep van 50 ontwerpers, ondernemers en kunstenaars realiseren zij 36 sociale- en middeldure huurwoningen die zij in begin 2021 verwachten te betrekken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.