(On)mogelijkheden van crowdfunding

(On)mogelijkheden van crowdfunding

Nieuws
Door: Margriet Brus | 11-11-2014

Hoeveel geld is in de eerste helft van 2014 in Nederland met crowdfunding opgehaald? Het goede antwoord: een indrukwekkende 23 miljoen euro. Bijna niemand van de deelnemers aan het webinar ‘Crowdfunding in de creatieve sector’ wist het goede antwoord.

Deze cijfers illustreren dat crowdfunding al groot is en nog steeds groter wordt. Deze en andere cijfers en feiten over crowdfunding kwamen aan bod tijdens het webinar op donderdag 6 november. Tijdens dit webinar van de BNA Academie en ArchitectuurNL vertelde crowdfunding-adviseur Gijsbert Koren van Douw&Koren over deze nieuwe manier van financieren en de (on)mogelijkheden ervan. Crowdfunding is volgens hem meer dan alleen een manier om aan geld te komen, het kan ook zorgen voor publiciteit en helpen bij de doorontwikkeling van een product of idee.

Vrijheidsbeeld

Gijsbert Koren begon het webinar met het Amerikaanse Vrijheidsbeeld: de sokkel voor dit geschenk van Frankrijk werd met behulp van crowdfunding gefinancierd. Maar crowdfunding is vooral iets van deze tijd. Tijdens het webinar kwamen diverse voorbeelden van geslaagde crowdfundingprojecten uit binnen- en buitenland aan bod.

Stappenplan

Het laatste deel van het webinar bestond uit het crowdfunding-canvas. Dit is een stappenplan ontwikkeld door Douw&Koren voor het opzetten van een crowdfunding-campagne. Ook werden vragen van kijkers beantwoord, zoals: welke platforms zijn er voor crowdfunding? Hoe weet ik welk platform geschikt is? Hoe krijg ik mijn netwerk enthousiast voor mijn project? Wat doe ik als ik mijn streefbedrag net niet haal?

Terugkijken?

Het webinar Crowdfunding in de creatieve sector is terug te kijken via deze link:

www.bouwwebinar.nl.  Terugkijken kost voor niet-deelnemers 25,- euro.

Op www.bouwwebinar.nl zijn meer interessante webinars voor architecten te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.