CSMART Hotel in Almere Duin

Nieuws

CSMART Hotel in Almere Duin

Door: Petra Starink | 30-03-2016

Vandaag 30 maart vindt de viering van het hoogste punt van het CSMART Accommodation & Parking plaats op de CSMART Campus in Almere. Paul de Ruiter Architects heeft samen met Dura Vermeer in een Design & Build de hele campus met BIM vormgegeven. De met LEED Gold gecertificeerde trainingscampus voor Carnival Corporation & PLC, het bedrijf voor cruisevakanties, ligt in het landschapsgebied DUIN in Almere.

Het trainingscentrum en het hotel vormen de start van de campusontwikkeling. Het hotel stijgt 50 meter boven zeeniveau uit. In een later stadium kunnen er nog twee gebouwen aan worden toegevoegd. Het CSMART Accommodation & Parking is nauw verbonden met het trainingscentrum via een ondergrondse corridor en een bovengronds duinpad. Het 5-sterren hotel is opgebouwd uit vijftien lagen met 176 hotelkamers. Alle faciliteiten, zoals een restaurant en gym, zijn dicht bij elkaar in hetzelfde gebouw ondergebracht voor extra comfort.

Vierkante vorm van kamers

Bijzonder aan de hotelkamers is de bijna vierkante vorm. De kamers hebben een ruime opzet en altijd uitzicht over het duingebied. Het hotel ademt transparantie dankzij een volledig glazen gevel die van plafond tot vloer rondom het hele gebouw loopt. De
aluminium luifelzonwering die bij het trainingscentrum is toegepast is ook hier aanwezig waardoor er natuurlijk daglicht aanwezig is in alle ruimtes.  De campus wordt naar verwachting in juni 2016 opgeleverd.

Beeld: Paul de Ruiter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.