De mooiste kerk van Nederland

De mooiste kerk van Nederland

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-04-2009

Het NCRV Radio 2-programma Plaza is dit voorjaar op zoek gegaan naar de mooiste kerk van Nederland. Welke kerk heeft de meest bijzondere architectuur, herbergt het kleurrijkste glas-in-lood raam of huisvest het allermooiste orgel? Kortom, welke kerk mag zich vanaf zondag 31 mei, Eerste Pinksterdag, ‘de mooiste kerk van Nederland’ noemen.

Provinciale winnaars
De afgelopen weken zijn door luisteraars kerken voorgedragen voor de verkiezing van ‘de mooiste kerk van Nederland’. Uit alle aanmeldingen heeft de jury wekelijks per provincie een top-3 van kerken uitgekozen.

Via de website Plaza.ncrv.nl kunnen geïnteresseerden vanaf 24 mei stemmen op de twaalf provinciale winnaars en wordt de top-3 bekendgemaakt op basis van het aantal uitgebrachte stemmen.

Winnaar
Uit de drie kerken met de meeste stemmen kiest de jury, met hierin NCRV-presentator Yko van de Goo, Justin Kroesen, docent aan de Rijksuniversiteit Groningen gespecialiseerd in de architectuur van het Christendom en Door Jelsma van de Taskforce Toekomst Kerkgebouwen, in de uitzending van Plaza op Eerste Pinksterdag, de winnaar van de verkiezing van ‘De mooiste kerk van Nederland’.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.