De Young Innovators 2021 van start

De Young Innovators 2021 van start

Nieuws
Door: Petra Starink | 26-04-2021

Het College van Rijksadviseurs zoekt jonge ontwerptalenten en opdrachtgevers met een concrete ruimtelijke- maatschappelijke vraag voor de Young Innovators 2021. Met dit programma worden jonge, talentvolle architecten, interieurarchitecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten gekoppeld aan ruimtelijke opgaven als klimaatadaptatie, energietransitie, duurzame verstedelijking & mobiliteit en transitie van de landbouw.

Jonge talentvolle ontwerpers gezocht

Voor de editie van 2021 zoekt het College van Rijksadviseurs zes jonge talentvolle ontwerpers. Aan een Young Innovator wordt een aantal voorwaarden gesteld. Een Young Innovator:

Is een (team) talentvolle ontwerper(s) met 3-7 jr werkervaring, d.w.z. is na 1 januari 2014 ingeschreven in het Architectenregister, of afgestudeerd aan een opleiding voor ruimtelijk ontwerpers.
Heeft een eigen bureau hebben of is op een andere manier ondernemend zoals in een collectief of als autonoom ontwerper binnen een organisatie.
Werkt op multidisciplinaire en innovatieve manier aan ruimtelijke opgaven en kan dat aantonen middels referenties.

Heb je belangstelling? Stuur dan een e-mail voor 3 mei 2021 met daarin een korte motivatie, beknopte cv, verwijzing naar max 3 projecten/ ontwerpend onderzoeken met korte beschrijving, het liefst met online links en mogelijke verwijzing naar publicatie of gehonoreerd werk.

Co-opdrachtgevers gezocht

Voor de editie van 2021 worden ook zes co-opdrachtgevers gezocht. Om de ontwerpprojecten zo toepasbaar mogelijk te maken, gaat het College coproducties aan met partijen die als mede-opdrachtgever optreden. Dit kunnen partijen zijn als een Rijksuitvoeringsdienst, een provincie, een waterschap of een gemeente. Daarnaast worden zes Young Innovators gekozen. Van een co-opdrachtgever wordt het volgende verwacht:

Een ruimtelijke ontwerpopgave. 
Budget à 12.500,- Euro voor het honorarium voor de Young Innovators. Het College van Rijksadviseurs neemt de kosten voor de organisatie van het traject op zich.
De intentie om na afronding van het Young Innovators traject de innovatieve ideeën daadwerkelijk verder te brengen, zowel binnen als buiten de organisatie.

Interesse? Meer informatie is te vinden op de website van het College van Rijksadviseurs

Programma Young Innovators

Het Young Innovators programma heeft twee belangrijke doelen: het genereren van vernieuwende ideeën voor actuele grote ruimtelijke vraagstukken en het bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie innovatieve vakgenoten. Naast de nadrukkelijke aandacht voor het onderzoekende en innoverende karakter, vormen begeleiding van de Rijksadviseurs en de intervisie tussen zes parallel lopende opgaven belangrijke pijlers van het programma

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.