Definitief ontwerp renovatie stadhuis Apeldoorn

Nieuws

Definitief ontwerp renovatie stadhuis Apeldoorn

Door: Petra Starink | 11-09-2017

Het college van Apeldoorn heeft ingestemd met het definitief ontwerp voor de renovatie van het stadhuis van architect Hans Ruijssenaars en interieurarchitect Ellen Schild.

Vide

Interieurarchitect Ellen Schild heeft een nieuwe vide gecreëerd die alle publieke lagen met elkaar verbindt. Het souterrain, de publieksbalies en de nieuwe publieke ruimte op de eerste verdieping zijn in 3D beelden uitgewerkt door studio Groen+Schild. In het Huis van de Stad is geen  receptiebalie meer aanwezig.  Gastvrouwen en -heren staan klaar voor ontvangst. Op de begane grond komt het nieuwe marktcafé.

Nieuwe entree

Architect Hans Ruijssenaars heeft een ontwerp gemaakt voor de nieuwe entree aan het Marktplein met een markante luifel. Op 21 september wordt het ontwerp van de entree aan de Commissie Ruimtelijk Kwaliteit (CRK) gepresenteerd. Tijdens deze openbare vergadering zal een eerste gedachtewisseling over het ontwerp met de voltallige commissie plaatsvinden.

Advies

Verantwoordelijk wethouder Johan Kruithof: “De luifel heeft kunnen rekenen op veel aandacht. Door de commotie blijkt maar weer dat er veel betrokkenheid is en dat is goed. Over smaak kun je enorm van mening verschillen en daarom hebben wij als college een commissie die ons hierover adviseert, de CRK. Wij hebben besloten dat het advies van de CRK over het ontwerp leidend is”

Start bouw 2018

Het vastgestelde Definitief Ontwerp is belangrijk in het proces. Met dit pakket van tekeningen en technische omschrijvingen kan de volgende fase van het project worden gestart, de aanbesteding van uitvoerende partijen. Naar verwachting kan in de zomer van 2018 gestart worden met de verbouwing.

Beeld: Groen+Schild

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.