Drijvende Stad weer in de prijzen

Drijvende Stad weer in de prijzen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-12-2007

De Drijvende Stad heeft de Klimaatshow van de NCRV gewonnen. Het team van studenten van de TU Delft presenteerde hun oplossing ‘de Drijvende Stad’ met veel enthousiasme. De Drijvende Stad draagt bij aan een verminderde uitstoot van broeikasgassen, maar is ook een oplossing voor de toenemende wateroverlast. De Drijvende Stad won in 2006 ook al de Delta Competition.

In 2006 werd de DeltaCompetition voor het eerst georganiseerd. In dat jaar vierde Royal Haskoning haar 125 jarig bestaan. De DeltaCompetition 2006 werd gewonnen door de Drijvende Stad, een team van de TU Delft onder leiding van Rutger de Graaf:

“De Delta Competition is een heel goed initiatief. Het heeft onder studenten dingen losgemaakt, mensen uitgedaagd om dingen te doen die anders niet opgepakt zouden worden.” De Drijvende Stad won in 2006 de prijsvraag vanwege de originaliteit, een goed en wetenschappelijk uitgewerkte basis en een op de praktijk en toepasbaarheid doordacht ontwerp.

Tweede editie
Ook in 2008 worden studenten uit de hele wereld weer uitgedaagd mee te doen aan de Delta Competition. Met deze tweede editie van de DeltaCompetition is Royal Haskoning op zoek naar nieuwe, inspirerende en gedurfde adaptatiestrategieën en -oplossingen voor de gevolgen van klimaatverandering in delta’s.

De DeltaCompetition 2008 staat open voor bachelors- en masters- studenten en promovendi uit de hele wereld. Inschrijving voor deelname aan de competitie is mogelijk vanaf januari 2008. Papers moeten vóór 1 augustus 2008 ingediend zijn. Een internationale jury beloont het beste individuele paper (€ 5000) en teampaper (€ 10.000). De beste papers worden gepubliceerd.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.