DUS realiseert 3D geprint mini-buitenhuis

Nieuws

DUS realiseert 3D geprint mini-buitenhuis

Door: Petra Starink | 01-09-2016

DUS architects realiseert een volledig 3D geprint mini-buitenhuis. De Urban Cabin is van bioplastic en kan compleet gerecycled en opnieuw geprint worden. Het huisje is een onderzoek naar compacte en duurzame woonoplossingen in stedelijke gebieden.

Het ontwerp creeert luxe op een minimaal gebruiksoppervlak. Geheel geprint met zwart gekleurd bio plastic laat het verschillende types gevelornament, vorm-optimalisatie en slimme oplossingen voor warmte-isolatie en materiaal-reductie zien. De vloer en getrapte veranda zijn gecombineerd met een betonnen afwerking in een esthetisch patroon, dat doorloopt in het tuinpad. Vanuit de sculpturale badkuip kun je genieten van de groene omgeving.

Bio print materiaal

Het 8 m2, 25 m3 grote huis past in de zogenaamde `tiny house’.  Het ontwerp omvat een mini-veranda en binnenruimte waar een bank kan worden veranderd in een bed voor twee. 3D printtechnieken kunnen bij uitstek worden ingezet voor kleine tijdelijke woningen of in rampgebieden. Na gebruik kan het bio print materiaal geheel worden versnipperd en opnieuw geprint in een ander ontwerp.

Urban Cabin

De Urban Cabin is onderdeel van het 3D Print Living Lab van DUS architects. Het is een volgende stap om de aldaar ontwikkelde 3D print technologieen te gebruiken om duurzame, aanpasbare en on-demand architectuuroplossingen te bieden voor de snel groeiende steden wereldwijd. Heijmans is sponsor van dit living lab en leverde de betonnen constructie van de Urban Cabin.
De 3D Print Urban Cabin kan voor een kort verblijf worden geboekt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.