Eerste lustrum Folly Art Norg

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Eerste lustrum Folly Art Norg

Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-07-2023

Op 30 juli start voor de vijfde keer het ‘dwaasbouw evenement’ Folly Art Norg. Hierin zijn vijftien functieloze, maar artistieke folly bouwwerken in een wandelroute van 7 kilometer te bewonderen. De opening is op 30 juli waarna bezoekers tot 27 augustus de ruimte krijgen om de folly’s te bewonderen.

Een folly is een nutteloos bouwwerk of bouwsel, met opzet gek, waaraan overbodige zaken zijn toegevoegd of juist weggelaten. Je zou zeggen bij een folly klopt er iets niet waardoor het geheel iets bizars, grappig of bijzonders krijgt. ‘Out of the box’ denken is een goede raadgever, je fantasie gebruiken, regels aan je laars lappen en over grenzen heen stappen. Een formule die goed toepasbaar is bij het ontwerpen van een folly.

Folly Art Norg heeft een twist aan de Folly gegeven en dit gecombineerd met Art, waardoor de grenzen tussen folly en kunst alleen maar meer vervagen en er bijzondere objecten te zien zijn tijdens Folly Art Norg.

Opbouw

Elke vijfhonderd meter is er een moment van verwondering, verrassing of verbazing. Een zacht ‘wow’ uitlokkend of een glimlach veroorzakend. Maar bovenal een uitnodiging om met je mede-wandelaars in gesprek te gaan over het nutteloze bouwsel zelf of de plek die het in de natuur van Norg heeft gekregen.

Vier weken durend evenement

Folly Art Norg is geschikt voor alle leeftijden, ook kinderen lijken volledig in de ban te raken van deze fantasierijke bouwwerken en kunnen niet wachten tot ze bij de volgende folly aankomen in de route. Gedurende vier weken is de follyroute rondom Norg te bezoeken en wel van 30 juli t/m 27 augustus.

Randprogrammering

Om het lustrum te vieren zijn er in de weekenden Meet & Greet momenten met de makers en zullen er intermezzo’s van muziek en poëzie bij diverse folly’s te ontdekken zijn. Op het startpunt is een fototentoonstelling ingericht van alle folly’s van de afgelopen vijf jaar en de maquettes van de follyroute van 2023.

Deelnemers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.