Energieleverend onderwijsgebouw Echo

Nieuws

Energieleverend onderwijsgebouw Echo

Door: Petra Starink | 22-06-2020

Op de campus van de TU Delft is begonnen met de bouw van Echo, een interfacultair onderwijsgebouw  van 8.844 m2 bvo. Het ontwerp is van UNStudio. De bouw wordt gerealiseerd door BAM Bouw en Techniek – Projecten.

Onderwijsgebouw Echo met 1700 studieplekken

Het onderwijsgebouw Echo bestaat uit vier bouwlagen, waarvan drie verdiepingen bovengronds, en krijgt middelgrote en grote onderwijszalen met een capaciteit variërend van 150 tot 700 personen. Naast deze grotere zalen komen nog een case study zaal die geschikt is voor activerend onderwijs / interactie tussen docent en studenten en vier vlakke zalen voor projectonderwijs met ieder een capaciteit van bijna 70 personen. Het totaal aantal onderwijsplekken in Echo wordt circa 1700.

Energieleverend gebouw

Echo draagt bij aan de duurzaamheidsambitie van de TU Delft. Het wordt een energieleverend gebouw, inclusief de gebruikersgebonden energie zoals stroomverbruik voor laptops, verlichting en horeca. Onder meer zonnepanelen, goede isolatie en een warmte-/koudeopslag worden toegepast in het nieuwe gebouw. Het gebouw krijgt een robuuste en open uitstraling: het onderwijs is ook vanaf buiten zichtbaar. Daarnaast wordt dit ook zowel binnen als buiten een aantrekkelijke plek om elkaar te ontmoeten. Zo zorgt een verdiepte fietsenkelder onder Echo ervoor dat de directe omgeving overzichtelijk blijft.

Groen en water

Het gebied eromheen krijgt een upgrade met veel groen, parkjes en meer water. De bouw van Echo en de gebiedsontwikkeling sluiten aan bij de campusstrategie: het realiseren van een campus die met zijn gebouwen, voorzieningen en de invulling van de publieke ruimten bijdraagt aan het behoud en de verdere groei van de toppositie van de TU Delft op de wereldranglijsten.

Technisch ontwerp

Het technische ontwerp voor de constructie en de installatie is verzorgd door Arup, evenals het brandtechnische en akoestische advies. BAM Advies & Engineering is verantwoordelijk voor het uitvoeringsontwerp voor de constructie en de gebouwgebonden installaties. Stevens van Dijck verzorgt namens de opdrachtgever het projectmanagement en de directievoering.

Energieleverend onderwijsgebouw Echo

Fotografie: Entreehal Echo TU Delft | © impressie UNStudio, BAM Bouw en Techniek bv

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.