Energiezuinige installatiesystemen voor nieuwbouw

Nieuws

Energiezuinige installatiesystemen voor nieuwbouw

Door: Petra Starink | 31-08-2016

Zo min mogelijk energie verbruiken. Bij nieuwbouw van woningen en gebouwen wordt dat een steeds belangrijker voorwaarde. Vanwege de verplichtingen, zoals het Bouwbesluit, de BENG en de EPA-eisen, maar ook de wens van de opdrachtgevers zelf om duurzaam te wonen en te werken. De oplossing zit hem deels in luchtdicht en goed-geïsoleerd bouwen, in het installeren van warmtepompsystemen, al dan niet op aardwarmte, vaak in combinatie met zonneboilers of zonnecollectoren.

Vaillant

In het webinar ‘Energiezuinige installatiesystemen voor nieuwbouw’ dat Eisma Bouwmedia op 22 september samen organiseert met Vaillant gaan deskundigen uit de praktijk in op de normen en eisen die aan een BENG-woning (Bijna Energie Neutraal Gebouw) worden gesteld, gaan we in op de verschillende apparaten en combinaties daarvan die tot een comfortabel en energieneutraal huishouden kunnen leiden, en verdiepen we ons in de praktische uitdagingen die de adviserende installateurs tegen komt.

Onderwerpen zijn:
• subsidiemogelijkheden voor energiebesparende installaties (ISDE en andere);
• hybride warmtepompsystemen;
• lucht- en aardwarmtepompsystemen;
• zonlichtinstallaties;
• keuzes en beslissingen bij het ontwerpen van energiezuinige installaties en de installatietechnische uitdagingen hierbij.

Dit is het derde in een serie van vier, gratis webinars over duurzame installaties in energiezuinige nieuwbouwwoningen en bij energiebesparende renovaties. De webinars zijn speciaal bedoeld voor architecten en ontwikkelende aannemers die (bijna) nul-op-de-meterwoningen willen realiseren.

Klik hier om u gratis aan te melden voor alle webinars.

De webinars van 23 mei en 16 juni kunt u terugkijken. Op 3 november is het volgende webinar: ontwerpen van duurzame installaties bij nieuwbouw.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.