Ai Weiwei op Amsterdam Light Festival

Evenementen

Ai Weiwei op Amsterdam Light Festival

Door: Petra Starink | 28-11-2017

Van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 vindt de zesde editie van Amsterdam Light Festival plaats. Meer dan 40 installaties van nationale en internationale designers en architecten zullen de binnenstad van Amsterdam verlichten. Onder deze werken bevindt zich een lichtobject van de Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei. Dit kunstwerk is een rode draad van licht langs de vaarroute Water Colors. Met het kunstwerk wil Ai Weiwei bezoekers wijzen op figuurlijke en letterlijke grenzen.  Met een lengte van bijna 7 kilometer is het kunstwerk het langste object dat ooit tijdens het festival getoond is.

Lichtobject

Het lichtobject van Ai Weiwei zal op de waterroute van Amsterdam Light Festival te bewonderen zijn, die als thema ‘Existential’ heeft. “Met Existential worden de  bezoekers op een positieve manier gestimuleerd om na te denken over wat mensen verenigt en welke rol licht hierin speelt,’’ aldus curator Lennart Booij.

Water en land

Amsterdam Light Festival is zowel op het land als op het water te bewonderen.  Water Colors blijft de dynamische waterroute op de Amsterdamse grachten. Op het land worden kunstwerken tentoongesteld op het Marineterrein, van 14 december  2017 tot en met 7 januari 2018.
Meer informatie over het Amsterdam Light Festival is hier te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.