Architect Seth de Rooij over zijn vak

Evenementen

Architect Seth de Rooij over zijn vak

Door: Petra Starink | 05-10-2020

Op uitnodiging van het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) is op 13 oktober architect Seth de Rooij te gast om een college te geven over zijn vakgebied. Hij werkt bij bureau MIX ­architectuur uit Ede aan inbreiding-, herbestemming-, restauratie- en renovatieopgaven. De Rooij verbindt een goed doordacht concept direct met beeldbepalende details. Hij ontwierp met het industriële Railcenter, een test- en trainingscentrum voor Railinfra Opleidingen een markant gebouw voor Amersfoort en ontwikkelde in samenwerking met landschapsarchitecten Bosch Slabbers en SVP een integraal plan voor woningen en landschap op het Landgoed Monnikenberg in Hilversum

De zolder van Duitsland

Winnaar Archiprix

Tijdens zijn studie won De Rooij de Archiprix met zijn ontwerp voor de Erlwein-Speicher in Dresden: de Zolder van Duitsland. Met het depot voor hedendaagse kunst, plaatste hij de verdrongen geschiedenis van Duitsland terug op een eigentijdse plek in de skyline van de stad.

De avond wordt ingeleid door architect en stedenbouwkundige Paul van Hontem en wordt gehouden in LUX, zaal 6, van 20.00-21.30 uur. Kaarten €12,50. Entree voor studenten is gratis. Vanwege de huidige beperkingen zijn er maximaal 30 plaatsen beschikbaar. Reserveren kan hier.

Eerder dit jaar waren Ninke Happel en Donna van Milligen Bielke al te gast op uitnodiging van het het ACN en gaven college over hun vak.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.