Architect van de toekomst

Evenementen

Architect van de toekomst

Door: Petra Starink | 29-01-2018

Op donderdag 8 februari wordt in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam de bijeenkomst ‘De architect van de toekomst’ gehouden. Hoe gaat de architectuur er in de toekomst uit zien en welke innovatieve technieken komen er aan bod. Diverse sprekers laten hun licht schijnen over dit onderwerp. Samen met architecten en designers wordt gezocht naar het toekomstbeeld. 

Architect van de toekomst

Presentaties zijn er van Studio RAP, DUS Architects, TheNewMakers, Pieter Stoutjesdijk, en de BNA. Zij gaan in gesprek met Marc Koehler, Arna Mačkić en Thijs Asselbergs.  

Inzet van robots 

Wessel van Beerendonk vertelt hoe Studio RAP robots en software inzet als tool om hun doel te bereiken. 3 jaar geleden experimenteerde hij met Lucas ter Hall en Leon Spikker hun eerste robotarm. Inmiddels is het bureau een succesvolle start-up en innovatief in zijn strategie doordat ontwerp en fabricage zich onder één dak bevinden.

3D geprinte grachtenhuis

DUS Architects, opgezet in 2004 door Hans Vermeulen, Martine de Wit en Hedwig Heinsman ontwikkelden biobased plastic voor 3D-printers en waren het brein achter het 3D geprinte grachtenpand.

Appstore voor de bouw

Een ‘appstore’ voor de bouw ontwikkelen met bouwmodules die je kunt bestellen als lego en in en uit elkaar kunt klikken. Dat is de droom van architect Pieter Stoutjesdijk van TheNewMakers.

Wat wil je worden in de toekomst?

De BNA heeft 4 toekomstscenario’s ontwikkeld voor architectenbureaus richting 2030. Fred Schoorl gaat in op de vraag: Wat wil je worden: ArchiBot, ArchiPreneur, ArchiNet of TechArchitect?

De architect van de toekomst
8 februari 2018
Pakhuis De Zwijger
Piet Heinkade 179, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.