Ontwerpen en bouwen met SIPs

Ontwerpen en bouwen met SIPs

Nieuws
Door: Petra Starink | 28-02-2017

Webinar ontwerpen en bouwen met SIPsDonderdag 9 maart 2017 presenteert Eisma Bouwmedia, in samenwerking met Kingspan het Bouwwebinar ‘Ontwerpen en bouwen met SIPs’. Ontwerpers en bouwers ontdekken steeds meer de mogelijkheden van bouwen met Structural Insulated Panels (SIP). Dit is een voor Nederland relatief nieuwe bouwmethode, die zowel geschikt is voor woningcasco’s als voor zelfdragende gevelvullende elementen in utiliteitsbouw en appartementencomplexen.

Isolerende sandwichpanelen

SIPs zijn constructieve isolerende sandwichpanelen met een grote sterkte en stijfheid waardoor ze ook constructief kunnen worden toegepast. Kingspan introduceerde recent twee bouwmethodes op basis van SIPs: Kingspan TEK voor woningcasco’s en Unidek SIPS voor utiliteits- en appartementenbouw. Kingspan TEK heeft een kern van polyurethaan; Unidek SIPS heeft een kern van EPS Platinum.

Gratis webinar

In dit webinar behandelen drie sprekers in een uur tijd de techniek van bouwen met SIPs. Het webinar is na aanmelding gratis te volgen via uw eigen computer. Het live webinar biedt de mogelijkheid om direct vragen te stellen.

Dura Vermeer

Stijn Daniëls, statutair directeur Dura Vermeer Onderhoud en Renovatie Hengelo, zal ingaan op de vraag hoe SIPs passen in de huidige én toekomstige bouw in Nederland. SIPs worden in het buitenland al lange tijd toegepast, maar winnen in Nederland nu pas aan populariteit, vanwege onder meer de steeds hogere eisen aan thermische isolatiewaarde, luchtdichtheid, kwaliteitsgaranties en bouwsnelheid.

Kingspan TEK

Youri Verwer van Kingspan TEK zal specifiek ingaan op de bouw van woningcasco’s met SIPs. Aan bod komen de mogelijkheden en detailleringen van het bouwsysteem en de keuzemogelijkheden in onder meer verdiepingsvloeren en gevelbekleding.

Unidek

Rolf Pennings van Unidek SIPS zal ingaan op de mogelijkheden van SIPs als prefab oplossing voor gevelvulling, de bijbehorende detailleringen en de integratie van kozijnen in de elementen.

Het gratis webinar vindt plaats op donderdag 9 maart van 12.30 tot 13.30 uur. Inschrijven is eenvoudig  en kan hier 

Meer informatie via www.bouwwebinar.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.