Rondleiding Scheepvaarthuis

Evenementen

Rondleiding Scheepvaarthuis

Door: Petra Starink | 28-07-2016

Het Scheepvaarthuis in Amsterdam is rond 1920 gebouwd naar ontwerp van architect Joan van der Meij in samenwerking met de gebroeders van Gendt, in de stijl van de Amsterdamse School. In 2007 werd het gebouw getransformeerd tot Grand Hotel Amrâth Amsterdam. Rondkijken in het gebouw kan nu iedere zondag tijdens een rondleiding.

Het markante gebouw, sinds 1974 Rijksmonument, is een bijzonder voorbeeld van de expressionistische “Amsterdamse School” bouwstijl. Tot in het kleinste detail wordt door bekende architecten, beeldhouwers en glas in lood kunstenaars uitdrukking gegeven aan de historie van onze zeevaart in een hiermee verwante symboliek.

Het Scheepvaarthuis is een “Gesamtkunstwerk”, waarin de Amsterdamse geschiedenis van het rijke scheepvaartverleden als een wordt weergegeven. Het exterieur roept associaties op met een afgemeerd schip op de hoek van Prins Hendrikkade en Binnenkant.

Iedere zondag vindt er om 11.00 uur een rondleiding plaats, de organisatie en uitvoering is in handen van Museum Het Schip.

Meer info via www.hetschip.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.