Stof tot nadenken op Rijswijk Textiel Biënnale

Evenementen

Stof tot nadenken op Rijswijk Textiel Biënnale

Door: Petra Starink | 08-08-2017

Tot en met 24 september vindt de Rijswijk Textiel Biënnale plaats. Textiele technieken als weven en breien gecombineerd met fotografie en digitale procedés worden ingezet om maatschappelijke en politieke thema’s uit te dragen. Politiek en kunst verbonden met elkaar door draad.

Textiel en kunst

De Textiel Biënnale in Museum Rijswijk wordt voor de 5de keer georganiseerd en behoort inmiddels tot een internationaal toonaangevend evenement in de wereld van beeldende kunst en textiel. De 24 geselecteerde kunstenaars staan in de voorhoede door het vernieuwend gebruik van textiel dat zij toepassen voor indringende beeldtaal en krachtige boodschappen.

Kilometers kleurrijk draad

Op de Textiel Biënnale zijn uitdagende gebreide portretten van iconische vrouwelijke kunstenaars te zien. Geschokte gelaatsuitdrukkingen als reactie op terroristische aanslagen, gevangen in geborduurde zelfportretten. Een metersgroot wandkleed, dat een verhaal vertelt over protest, met in het middelpunt een door social media beroemd geworden zwerfhond, die voor de demonstranten kiest. In de tuin van Museum Rijswijk is de installatie Collective Strings te zien die groeit onder de handen van het publiek. Kilometers kleurrijk draad kiest het luchtruim, raakt verstrikt en mondt uit in een transparant kunstwerk. Het publiek levert zelf de performance.

Bij de Rijswijk Textiel Biënnale 2017 verschijnt een geïllustreerde catalogus (Ned/Eng). Auteur: Frank van der Ploeg.

Textielmarkt

Zondag 10 september vindt de textielmarkt plaats op het voorplein van het museum van 11.00 tot 17.00 uur, en in de Oude Kerk van 12.30 tot 17.00 uur.

Museum Rijswijk
Herenstraat 67
Open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur
www.museumrijswijk.nl

Beeld: Museum Rijswijk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.