Bouwflix verkleint afstand theorie en praktijk

Actualiteiten, Nieuws

Bouwflix verkleint afstand theorie en praktijk

Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-02-2022

In een samenwerking tussen de TU Delft en Hogeschool Inholland is het online videoplatform Bouwflix ontwikkeld. Hierop zijn verschillende video’s van bouwplaatsen te vinden die bedoeld zijn om de kloof tussen de theorie op school en de echte praktijk op de bouwplaats te verkleinen. Het initiatief is ongeveer twee jaar geleden genomen door Petra Diesfeldt van Inholland.

Het videoplatform is ontwikkeld omdat de praktijk leert dat zowel docenten, studenten áls de bouwpraktijk een kloof ervaren tussen de bouwkundige aan het bureau en de vakman/vrouw op de bouwplaats. De beginnende bouwkundige heeft een grote afstand tot de bouwplaats, en kan zich daardoor moeilijk staande houden in contacten met aannemers en uitvoerders.

Met het initiatief van het online videoplatform Bouwflix wordt de ervaring van de bouwplaats naar de studenten gebracht. De combinatie met tekenwerk zorgt dat de student een beter beeld krijgt van de bouwkundige elementen die hij of zij tekent.

Groeien

Op dit moment zijn er al verschillende projecten te vinden op Bouwflix. Maar net zoals bij ‘Netflix’ kan het platform eindeloos groeien waarbij nieuwe initiatieven en bouwmethoden zijn toe te voegen. Het platform zal zich de komende tijd uitbreiden met nieuwe projecten en bouwmethoden. Hierdoor kunnen studenten veel bouwprocessen ervaren alsof ze op excursie zijn of stage lopen op de bouwplaats. Het project is een voorbeeld van onderwijsvernieuwing waarbij studenten stof op een dynamische manier krijgen aangeboden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.