Designprijs Noord-Brabant 2019

Exposities

Designprijs Noord-Brabant 2019

Door: Petra Starink | 04-06-2019

De Designprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant wordt iedere 2 jaar toegekend, beurtelings aan een gearriveerd ontwerper en aan een aankomend talent. Dit jaar is dat textiel-en productdesigner Simone Post. Haar werk is samen met 4 andere genomineerden, Chloé Rutzerveld, Théophile Blandet, Teresa van Dongen en Irene Stracuzzi  te zien in het Design Museum in Den Bosch van 1 juni t/m 18 augustus.

Liefde voor kleur, prints en ambacht

Materiaalexperiment, diepgaand onderzoek en liefde voor kleur, prints en ambacht zijn karakteristiek voor het werk van Simone Post. Ze streeft naar duurzame ontwerpen die geworteld zijn in traditie. Haar carrière lanceerde ze met het kleed Post-Vlisco, waarmee de afgekeurde stoffen van textielfabrikant Vlisco nieuw leven ingeblazen worden. Simone Post werkt ook samen met hout- en plasticfabrieken om producten te maken van hun afval. “Recyclen is niets nieuws, maar de grootschalige manier waarop Simone Post dit aanpakt en de techniek waarmee ze dat doet wel”, aldus de jury.

Chloé Rutzerveld

Naast het werk van Simone Post is ook het werk van de 4 andere kandidaten te zien. Chloé Rutzerveld weet als food- en conceptdesigner een beweging in gang te zetten en de meest uiteenlopende doelgroepen te stimuleren in creativiteit-van kinderen tot foodies.

Théophile Blandet 

Théophile Blandet  richt zich op nieuwe processen, vaardigheden en technologieën; hij is een rising star die internationaal doorbreekt met zijn art-design.

Teresa van Dongen

Teresa van Dongen maakt als biodesigner esthetische en duurzaam geproduceerde ontwerpen die ons aan het denken zetten over de natuur en schaarse energiebronnen.

Irene Stracuzzi

Irene Stracuzzi laat met haar Legal Status of Ice, een cross-over tussen design en datavisualisatie een verhaal zien dat getoond moet worden, De strijd om de Noordpool en het verdwijnen van de ijskap.

Uitreiking prijs op Dutch Design Week 2019

Commissaris van de Koning Wim van de Donk zal de prijs aan Simone Post uitreiken tijdens de Dutch Design Week, op 20 oktober 2019 in Designcentrum Kazerne Eindhoven. Aan de Designprijs is een bedrag van € 10.000 verbonden.

Tentoonstelling

Tentoonstelling Designprijs Noord-Brabant
Van 1 juni t/m 18 augustus 2019
Design Museum Den Bosch
De Mortel 4, Den Bosch

Fotografie tentoonstelling: Jacqueline Knudsen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.