Dave Hakkens winnaar VPRO Toekomst Bouwdepot

Nieuws

Dave Hakkens winnaar VPRO Toekomst Bouwdepot

Door: Petra Starink | 30-10-2017

Voor zijn project ‘Precious Plastic’ heeft ontwerper Dave Hakkens in het programma De Toekomstbouwers van de VPRO het Toekomst Bouwdepot ontvangen. Hij ontving een geldbedrag van 10.000 euro. De uitreiking was zaterdag 28 oktober op de Dutch Design Week.

Plastic recyclen

Dave Hakkens (29) studeerde Industrieel Ontwerp aan de Design Academy in Eindhoven. Zijn afstudeerproject ‘Phonebloks’, een modulaire smartphone. Het idee ging de hele wereld over. Tijdens de Dutch Design Week presenteerde Hakkens de laatste versie van ‘Precious Plastic’, een serie machines waarmee mensen zelf plastic kunnen recyclen. Hakkens deelt zijn kennis gratis en met iedereen. De bouwtekeningen van ‘Precious Plastic’ staan online en de recyclingmachines draaien inmiddels overal in de wereld op bijna 80 plekken.

Toekomst Bouwdepot

In het programma De toekomstbouwers interviewde Wilfried de Jong acht jonge ontwerpers die onze nieuwe wereld vormgeven. Een driekoppige jury onder leiding van Dutch Design Foundation directeur Martijn Paulen koos per aflevering één finalist. Hij werd bijgestaan door kunstenaar en filosoof Koert van Mensvoort en architect Afaina de Jong. De winnaar werd 28 oktober in een extra lange finale-aflevering bekend gemaakt. De strijd ging op het laatst tussen Dave Hakkens en Frank Kolkman. Die ontving een bedrag van 5.000 euro.

Kandidaten die meededen met het programma De Toekomstbouwers waren:
Chloé Rutzerveld
Alissa Rees
Manon van Hoeckel
Ermi van Oers
Arvid Jense
Bas Timmer
Frank Kolkman

Meer informatie over de Toekomstbouwers

Foto: VPRO

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.