Expositie ‘Nooit gebouwd Den Haag’

Exposities

Expositie ‘Nooit gebouwd Den Haag’

Door: Petra Starink | 10-02-2020

De Bijlmer-flats in de Schilderswijk, het negentiende-eeuwse Paleis der Staten- Generaal op het Binnenhof, het zijn projecten in Den Haag die je niet tegenkomt omdat ze nooit gebouwd zijn. Op de expositie ‘Nooit gebouwd Den Haag’ in het Haags Historisch Museum is tot en met 22 maart te zien om welke projecten het gaat en wordt je uitgenodigd om met andere ogen naar de stad te kijken.

Plannen die niet zijn uitgevoerd

Op de expositie zijn een aantal bijzondere Haagse plannen te zien die om uiteenlopende redenen niet uitgevoerd zijn. Van ontwerpen voor beeldbepalende gebouwen als het Vredespaleis, het stadhuis en de Tweede Kamer tot ingrijpende verkeersplannen en grote ambitieuze stadsuitbreidingen. Van praktische oplossingen tot utopische projecten.

Dudok en Koolhaas

De expositie Nooit gebouwd Den Haag toont hoe Den Haag er óók had kunnen uitzien. Aan de hand van ontwerptekeningen en maquettes van H.P. Berlage, W.M. Dudok en Rem Koolhaas wordt getoond hoe spectaculair de stad Den Haag er had kunnen uitzien.

Rijk geïllustreerd boek

Bij de expositie is ook een boek gepubliceerd Nooit gebouwd Den Haag. In dit rijk geïllustreerde boek komen in 22 hoofdstukken tientallen niet uitgevoerde plannen en ontwerpen aan bod en is een publicatie in de VOM-reeks van de gemeente Den Haag (afdeling Monumentenzorg en Welstand) en de Stichting Publicaties Haags Erfgoed, uitgegeven door Bekking & Blitz.

Nooit gebouwd Den Haag

Nooit gebouwd Den Haag
Haags Historisch Museum
Korte Vijverberg 7, Den Haag
Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur. Zaterdag en zondag 12.00-17.00 uur

Beeldmateriaal: Haags Historisch Museum

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.