Frank Havermans, Lizan Freijsen en Marissa Evers in PHK18

Exposities

Frank Havermans, Lizan Freijsen en Marissa Evers in PHK18

Door: Jacqueline Knudsen | 22-02-2016

In PHK 18 is van februari tot 30 april 2016 een expositie te zien rond drie vormgevers, Frank Havermans, Lizan Freijsen en Marissa Evers

Frank Havermans

Het werk van Frank Havermans komt voort uit een gecombineerde fascinatie voor de architectonische ruimte, stedelijke dynamiek en bouwkundige constructies. Hij maakt tekeningen, stedelijke denkmodellen en installaties met of zonder gebruiksfunctie. In al zijn werk wordt de omgeving scherp geanalyseerd van waaruit hij ingrepen ontwerpt en maakt die een radicaal alternatief bieden voor een gestandaardiseerde omgeving. De ingrepen zijn manifest, uitdagend en uitnodigend. Het voorstellingsvermogen en het handelen van de gebruiker of beschouwer wordt altijd op de proef gesteld. Grenzen tussen disciplines vervagen en de voorstellen bieden nieuwe mogelijkheden om de omgeving op een totaal andere manier te beleven.

Lizan Freijsen

Vanuit waardering voor het imperfecte en een verlangen naar soberheid transformeert Lizan Freijsen de vormenrijkdom van vochtvlekken en aangetaste plekken in kunstprojecten. Haar onderzoek richt zich op de waarde van verval door natuurlijke processen in huis, op straat en aan gevels, fotografisch vast te leggen.
Onstuimige mos- en schimmelgroei inspireert tot de productie van textiele producten, met als doel de monumentale oppervlakten van de architectuur te verzachten en het ‘ongewenste’ te omarmen. Door beeldmateriaal van trage processen te verzamelen en op botanische wijze, op visuele kenmerken, te ordenen, ontstaan er subjectieve verbindingen tussen tijd en plaats.

Marissa Evers

Marissa Evers is gefascineerd door het lijnenspel van een metropool: de architectuur, gebouwen, straten, bruggen, naast de sporen die mensen achter laten. Stadsdelen, gebouwen en straten lopen in haar werk in elkaar over en veranderen van perspectief. De fragiele potloodlijnen vormen samen een imposant gedetailleerd schouwspel van architectuur, met een dramatiek door de licht- en schaduwwerking van de driedimensionale vlakken. In haar meest recente project ‘Gotham City’ gebruikt Marissa de 5 belangrijkste steden die model staan voor Gotham City uit de Batman cyclus: New York, Chicago, Detroit, Boston en Pittsburgh. Marissa’s Gotham bestaat inmiddels uit ruim 40 panelen en is een stad op zichzelf geworden.

PHK18

PHK18 staat voor Prins Hendrik Kade 18 op het Noordereiland in Rotterdam. Hier zijn naast PHK18 ConsortArchitects, 
WAT Interieurarchitectuur en Spring architecten gevestigd. PHK18 is een ruimte voor hedendaagse kunst. Er worden gemiddeld vier tentoonstellingen per jaar gerealiseerd. De programmering is in handen van Bureau voor Kunst, dat wordt gerund door beeldend kunstenaars Marleen van Wijngaarden en Alexandra Roozen.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.