Topografische observaties door Dolph Kessler

Exposities

Topografische observaties door Dolph Kessler

Door: Petra Starink | 06-07-2017

Dolph Kessler studeerde stedenbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en was planoloog en wethouder van  Leeuwarden. Hij reist de hele wereld over en is gefascineerd door landschappen waarin de invloed van de mens duidelijk zichtbaar is. Met drie fotoseries en twee video’s toont hij de plekken die hij de afgelopen tien jaar bezocht op de tentoonstelling Dolph Kessler: topografische observaties in het Fries Museum in Leeuwarden.

Noordzee

Van 2008 tot 2012 fotografeerde Kessler alle kusten rond de Noordzee.Op de foto’s is te zien hoe divers dat landschap is. Hij laat zien hoe de mens het landschap naar zijn hand zet en hoe dat landschap bepalend is voor het leven van de mensen die er wonen. Kessler observeert het gebied met oog voor structuur, ritme en kleuren.

Oog voor structuren

In een andere serie foto’s ontbreekt ieder spoor van mensen. Hierin documenteert Kessler de natuur zelf, met een scherp oog voor de structuren die hij aantreft. Aan deze foto’s van water, sneeuw of een dicht bebladerd woud kun je nauwelijks zien waar ze gemaakt zijn. Het zijn ogenschijnlijk willekeurige uitsneden van de natuur in IJsland of Polynesië.

De tentoonstelling is te zien tot en met 8 oktober 2017 in het Fries Museum, Wilhelminaplein 92, Leeuwarden. Openingstijden: dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.