Opblaasbare unit voor kerk

Nieuws

Opblaasbare unit voor kerk

Door: Petra Starink | 06-07-2017

maquette Licht gewichtigHester Poortinga heeft met haar ontwerp ‘Licht gewichtig’ de ontwerpcompetitie ‘Alles door de Kerkdeur’ gewonnen. Het tijdelijke paviljoen in de vorm van een kerk is opgebouwd uit een houten frame en opblaasbare wanden van folie. De ruimte is op verschillende manieren in te richten. De ontwerpcompetitie werd georganiseerd door BOEi, met het doel om een mobiele unit te ontwikkelen waarmee kerken tijdelijk gebruikt kunnen worden. Voorwaarden was dat alle onderdelen van de unit door een kerkdeur passen. In totaal ontving BOEi 14 ontwerpen.

Opblaasbare unit

Over het winnende ontwerp van Hester Poortinga zegt de jury: “de opblaasbare unit is een onderscheidend idee. Het creëert een bijzondere ruimte in de kerk met een passende vormgeving. Daarnaast kun je de unit snel op- en afbouwen”. Naast de originaliteit en functionaliteit van het ontwerp was de jury zeer te spreken over de eenvoud waarmee het ontwerp kan worden hergebruikt. Dit maakt het zeer duurzaam en bruikbaar.

Hester Poortinga ontvangt voor haar ontwerp € 2.500 en zal daarnaast het ontwerp gaan  realiseren in een kerk van BOEi.

Religieus erfgoed

BOEi herbestemt zowel religieus erfgoed, als ook agrarisch erfgoed en industrieel erfgoed. De organisatie richt zich op het ontsluiten van Nederlands erfgoed voor burgers en het ontsluiten en doorgeven van haar verhalen aan navolgende generaties in Nederland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.