Funda-huis wordt echt gebouwd

Nieuws

Funda-huis wordt echt gebouwd

Door: Petra Starink | 11-06-2019

Funda gaat het huis dat in 2017 werd ontworpen op basis van een analyse van de data van woningzoekers, echt bouwen. Ontwerpers zijn de architecten Jeroen Atteveld van Heren 5 Architecten en Dingeman Deijs van Dingeman Deijs Architects. Een locatie voor het huis wordt nog gezocht. Gemeenten kunnen tot 5 augustus hun interesse kenbaar maken. In september moet bekend worden waar het huis komt te staan. 

 

Werken met data

“Toen we in januari 2017 het ontwerp van ons ‘huis van data & dromen’ onthulden, waren de reacties overweldigend – zowel van de consument als de vastgoedmarkt”, aldus Quintin Schevernels, ceo van Funda. Met de bouw van het huis in een lokaal nieuwbouwproject wil Funda onder meer tot “een methodiek voor vraaggestuurd ontwikkelen komen. Werken met data biedt de hele keten enorme kansen.” 

Funda-huis ontworpen als rijtjeshuis

Het Funda-huis – ontworpen als rijtjeshuis – komt in een nieuwbouwproject met rijtjeshuizen te staan. De rest van het project zal worden ontworpen op basis van de lokale vraag. Hiervoor wordt data die de verschillende partners ter beschikking hebben ingebracht, gecombineerd en geanalyseerd.

Funda werkt samen met bouwer Van Wijnen en Nieuw Wonen Nederland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.