Gedeeld uitzicht in Tetris House

Actualiteiten, Nieuws

Gedeeld uitzicht in Tetris House

Door: Petra Starink | 14-09-2015

Architect JanJaap Ruijssenaars (Universe Architecture) heeft een nieuw woningconcept bedacht volgens het spelletjesprincipe van Tetris.
Het resultaat zijn drie eengezinswoningen onder één dak met 360 graden zicht op de omliggende omgeving. Het project is op 14 september in Leimuiden gepresenteerd.

Woningen met aan elke zijde vrij zicht

Janjaap Ruijssenaars van Universe Architecture zocht naar een manier om het benauwde rijtjeswonen tussen twee andere woningen te doorbreken. Het antwoord heeft hij gevonden in het Tetris House: drie woningen onder dak gevouwen, met aan elke woning aan alle zijden vrij uitzicht. Ruijssenaars zocht samenwerking met Vink Bouw, Peutz en Pieters Bouwtechniek. Ondernemer Richard de Jeu stelde de locatie beschikbaar.

Eigen energie opwekken

Een landschappelijke locatie aan de Ringvaart in Leimuiden wordt nu de bouwlocatie van het eerste Tetris House. Een Tetris House bestaat uit drie eengezinswoningen van 170m2 woonoppervlak met 50m2 dakterras. De woningen worden casco opgeleverd. Bewoners kunnen zelf hun indeling van de woning bepalen. Tetris House wordt ingezet op autarkisch, het streven is dat de huizen zelfstandig kunnen bestaan en geen aansluiting op het gas-, elektriciteits- en waternet nodig hebben.

Het is de bedoeling dat in het najaar de woningen in de verkoop gaan. In 2017 worden de eerste bewoners verwacht. Meer informatie is te vinden op www.tetrishouse.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.