Groene gevels voor groene architecten

Nieuws, Productnieuws

Groene gevels voor groene architecten

Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-03-2022

Mobipanel is een duurzaam en lichtgewicht systeem voor het realiseren van groene gevels; zowel binnen als buiten. Geschikt voor zowel klimaatbestendige (nieuw)bouw als bestaande bouw. Met dit systeem biedt Groenspecialist Mobilane uit Bemmel alle ontwerpers en architecten de mogelijkheid om het duurzaamheidsaspect van een gebouw maximaal vorm te geven.

Het modulaire systeem bestaat uit plantencassettes van hergebruikte kunststoffen die beschikbaar zijn in twee maten (40×40 en 20×20). Aan de voorzijde bevinden zich sleuven waarin de beplating wordt geplaatst; dit gebeurt in de eigen werkplaats in Bemmel door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naar wens zijn ze ook op locatie van planten te voorzien wat betekent dat de gevel direct na plaatsing dichtbegroeid is.

De wortels nemen vocht en voeding op uit de interne waterbuffering die werkt via capillair microvezeldoek. Een volautomatisch, geïntegreerd irrigatie- en drainagesysteem, dat op de waterleiding is aangesloten, zorgt voor evenwichtige watervoorziening en efficiënt waterverbruik. Bij eventueel inboeten is een plantencassette eenvoudig te wisselen.

Montage

De lichtgewicht draagconstructie maakt montage mogelijk op de meeste typen bestaande en nieuwe gevels en wanden. Bijvoorbeeld achterwanden van beton, steen, carrier sandwichpanelen en houtskeletbouw. Bevestiging gebeurt met corrosiebestendige omega profielen, afgedekt met kappen. Omdat de profielen zowel horizontaal als verticaal zijn te monteren, is het systeem ook geschikt voor ronde gevels.

Een goede ventilatie van de gevel is gewaarborgd door tussen gevel en plantencassette een afstand van ca. 4 cm aan te houden. Het MobiPanel groene gevelsysteem voldoet aan de Europese brandklasse B-s2, d0.

Meer informatie is te vinden in de architectenmap.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.