Het Gemaalhuis Hoofddorp

Nieuws

Het Gemaalhuis Hoofddorp

Door: Petra Starink | 21-12-2016

In 2017 zal het project Het Gemaalhuis aan de Kruisweg in Hoofddorp worden ontwikkeld. De gemeente Haarlemmermeer heeft in de zomer een prijsvraag uitgeschreven voor deze locatie. Na selectie bleven 5 teams over. Het projectteam dat gewonnen heeft bestaat uit VVKH Architecten ,  RRog stedenbouw en landschap , Timpaan en Interegion Groep.

Entree van Hoofddorp

In het plan komen 30 grondgebonden woningen en 53 appartementen. 40 appartementen worden verkocht aan een belegger en worden verhuurd. De overige 43 woningen worden vanaf eind 2017 in verkoop gebracht. Het project markeert de entree van Hoofddorp. De gemalen van de Haarlemmermeer vormden de inspiratiebron voor de architectuur van de gebouwen. In het plan komt een doorsteek voor voetgangers vanuit de wijk Kalorama naar de Kruisweg, dat als een hof zal worden uitgevoerd met een speelvoorziening voor kinderen.

Architectonische kwaliteit

In de gunningsbrief van de gemeente werd de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit van het plan beoordeeld als uitstekend. “Een kwalitatief zeer goed uitgewerkt en aandachtig ontwerp, met een eigentijdse uitstraling en een unieke knipooog naar de cultuurhistorische context. De architectonische uitstaling past in dit deel van de Kruisweg en sluit aan bij zowel Kalorama als Beukenhorst”. De komende maanden zal het project verder worden uitgewerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.