Houtje Touwtje en Bloeitegel winnaars HEMA design contest

Nieuws

Houtje Touwtje en Bloeitegel winnaars HEMA design contest

Door: Petra Starink | 26-09-2020

Claudia Bleeker heeft met haar product ‘Houtje Touwtje’, een interactief spel om de creativiteit van kinderen te stimuleren, de juryprijs van de HEMA design contest 2020 gewonnen. De publieksprijs ging naar Maaike Min met de Bloeitegel, een oplossing om een eigen geveltuintje aan te leggen.

De opdracht van de HEMA design contest

De opdracht van de HEMA design contest sluit naadloos aan bij de huidige tijdgeest: ontwerp een oplossing die de tijd die je met dierbaren thuis doorbrengt beter, leuker en makkelijker maakt. HEMA ontving ruim 150 aanmeldingen van enthousiaste designers die hun design onder de aandacht wilden brengen.

Houtje Touwtje

De jury koos unaniem voor het ontwerp van Claudia. Veel gezinnen herkennen zich in een woonkamer vol met speelgoed wat niet allemaal gebruikt wordt. Met ‘Houtje Touwtje’ wil Bleeker kinderen inspireren om creatief te kijken naar analoge producten. In de rugtas zijn 17 verbindingselementen zoals knijpers, haken en touw te vinden waardoor huis-tuin-en-keuken attributen omgetoverd worden tot interactief speelgoed. Via het meegeleverde avonturenboekje kunnen kinderen aan hun eigen avontuur bouwen met de verbindingselementen. 

Bloeitegel

Maaike bedacht een oplossing om een eigen geveltuintje aan te leggen. Met de Bloeitegel maak je het voor iedereen mogelijk om te tuinieren: een moment van rust voor jezelf of om samen te doen met je kind. Ideaal voor stadsbewoners. 

Ontwerp in productie

Zowel de winnaar van de jury- als de publieksprijs ontvangen een geldbedrag van € 2.500. Daarnaast wordt met het design team van HEMA bekeken of ‘Houtje Touwtje’ volgend jaar in productie genomen kan worden om uiteindelijk verkocht te worden in alle HEMA-winkels en online. 

Dertigste editie

De HEMA design contest, toen nog ontwerpwedstrijd genoemd, werd in 1983 voor het eerst gehouden en heeft altijd als doel gehad jong talent een podium te bieden om hun creativiteit en product onder de aandacht van een breed publiek te brengen. De wedstrijd heeft in bijna dertig jaar verschillende iconische producten opgeleverd, zoals de waterkoker ‘Ketelbinkie’, die nog steeds verkrijgbaar is bij de HEMA-winkels. Voor studenten van de Technische Universiteit Delft, de Willem de Kooning Academie Rotterdam en Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht is de wedstrijd opgenomen in het studieprogramma, maar ook niet-studenten konden meedoen. Volgend jaar is het doel om de wedstrijd internationaal uit te rollen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.