Inschrijven voor Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2022

Actualiteiten, Nieuws

Inschrijven voor Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2022

Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-04-2022

Tot 30 mei 2022 – 14.00 uur exact – hebben architecten die geboren zijn ná 1982 (en zijn ingeschreven in het Architectenregister) de mogelijkheid om projecten in te dienen voor de Abe Bonnemaprijs. De prijs is bestemd voor de (jonge) architect van een gebouw dat in de jaren 2020-2021 in Nederland is opgeleverd. Het gebouw dat de meest uitzonderlijke, hoogwaardigste architectonische kwaliteit heeft, wint een bedrag van 20.000 euro.

Het doel van de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten is het vestigen van aandacht op jonge talentvolle architecten die een bijdrage leveren aan vernieuwing van de architectuur. Via de prijs wordt het gedachtegoed van de Friese architect Ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden.

De prijs is een initiatief van de ir. Abe Bonnema Stichting en kent twee edities. In de oneven jaren wordt de Abe Bonnema Architectuurprijs uitgereikt en in de even jaren de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten.

Jury

De jury van de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2020 staat onder voorzitterschap van Meta Knol. De andere juryleden zijn Steven Delva, Ninke Happel, Kees Kaan, Hedwig Saam en Gus Tielens. De jury selecteert op basis van de beoordelingscriteria minimaal drie en maximaal vijf inzendingen als genomineerden voor de prijs.

Eerdere winnaars zijn Marjolein van Eig (2014), Ard de Vries (2016), Jan Nauta (2018) en Ard Hoksbergen (2020). De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vindt plaats najaar 2022.

Inschrijven

Inschrijving via de website is mogelijk tot maandag 30 mei 14:00 uur. De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking is in het najaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.