Interieurprijs HIP

Nieuws, Prijsvragen

Interieurprijs HIP

Door: Jacqueline Knudsen | 21-05-2014

De H.I.P. (Herengracht Industrie Prijs) is een award die de industrie uitreikt aan een architect of interieurarchitect voor een in Nederland gerealiseerd project. Het idee voor de prijs is ontstaan in Amsterdam in de Lensvelt HUB aan de Herengracht, een sociëteit waar de industrie samenkomt die de (interieur-)architect bedient met fysieke interieur producten.
Alle interieurprojecten in Nederland gerealiseerd 36 maanden voorafgaand aan 27 juni 2014 kunnen worden ingediend. De beoordelingscriteria zijn: authenticiteit, originaliteit, esthetiek, vernieuwing, budget en loyaliteit.

Architecten en interieurarchitecten kunnen zelf inschrijven. Maar ook derden kunnen de jury op de hoogte brengen van interieur projecten. Tevens zal de jury zelf actief scouten. Een simpele mail met een link naar een website is voldoende. Een PDF bestand kan ook. De jury ontvangt de inschrijvingen graag digitaal. Inschrijvingen dienen gericht te worden aan: [email protected] of ingediend via de website van H.I.P. Hierop staan ook de inzendingen  tot nu toe. Interieur projecten dienen uiterlijk vrijdag 30 mei ingeleverd te zijn. 

De jury wordt gevormd door Jeroen Junte (ArchitectuurNL, de Volkskrant), Adri Vlasblom (Elle Decoration) en Arjen Ribbens (NRC). Op vrijdag 13 juni maakt de jury op de website van de H.I.P. de genomineerden bekend. De prijsuitreiking ceremonie vindt plaats op vrijdag 27 juni aanstaande in de Lensvelt HUB, Herengracht 178, 1016 BR Amsterdam. 
De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro en een door de  Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout ontworpen trofee.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.