Inschrijving Nederlandse Bouwprijs 2017 geopend

Nieuws

Inschrijving Nederlandse Bouwprijs 2017 geopend

Door: Petra Starink | 30-08-2016

De jury van De Nederlandse Bouwprijs is op zoek naar bijzondere bouwinitiatieven met hoge innovatiewaarde. De inzendingen worden beoordeeld in de categorieën Gebouwen, Civiele kunstwerken, Bouwmaterialen en – Systemen. Daarnaast wordt Talent met Toekomst bekroond. De prijzen worden op 6 februari 2017 uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw.

Koplopers gezocht

Tot maandag 6 oktober kunnen koplopers hun product, dienst, proces of project via de website insturen. De jury onder voorzitterschap van prof. dr. ir. J.D.M. van Hal, hoogleraar Sustainable Building (Nyenrode) en Sustainable Housing Transformation (TU Delft) legt de inzendingen langs de meetlat van people, planet en profit. De jury let daarnaast op het grensverleggende, innovatieve en verrassende karakter van de inzending. Verrassend kan zijn dat het project via crowdfunding tot stand is gekomen.

Talent met toekomst

Tijdens het Gala wordt ook bekend gemaakt welke young professional de aanmoedigingsprijs Talent met toekomst in de wacht sleept. De jonge professionals kunnen worden voorgedragen door hun bouwteams. In 2015 ging de prijs naar Marc Koehler en Bas van Loenen voor hun baanbrekende werk in het bouwproces. Op denederlandsebouwprijs.nl meer informatie over het aanmelden van young professionals.

Kwaliteit bevorderen

Met de Nederlandse Bouwprijs wil de gelijknamige stichting de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw bevorderen en veelzijdig bouwtalent stimuleren. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt op het Gala van de Nederlandse Bouw dat gekoppeld is aan de Bouwbeurs (6 t/m 10 februari 2017 Jaarbeurs in Utrecht).

Foto: In 2015 won station Rotterdam Centraal de Bouwprijs in de categorie ‘Gebouwen’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.