Kadaster voor materialen

Nieuws

Kadaster voor materialen

Door: Petra Starink | 04-10-2017

Madaster, het kadaster voor materialen is gelanceerd. De online bibliotheek moet het eenvoudig maken om van ieder vastgoedobject een digitaal paspoort te genereren. Het Madaster is een idee uit de koker van architect Thomas Rau. De huidige situatie laat zien dat materialen hun identiteit verliezen, waardoor zij afval worden. Afval kan worden geëlimineerd door materialen een gedocumenteerde identiteit te geven via een materialenpaspoort.

Circulaire economie

Zo’n paspoort helpt gebouweigenaren, ontwerpers en bouwers om andere, betere afwegingen te maken tijdens ontwerp en beheer. “Om de circulaire economie neer te zetten hebben we die paspoorten nodig, want we moeten exact weten wat er precies in onze gebouwen zit”, vindt directeur Wietse Walinga van Duurzaam Gebouwd, een van de Kennedy’s van Madaster. “Met het Madaster wordt het met één druk op de knop mogelijk om een materialenpaspoort op te stellen. Die toegankelijkheid is noodzakelijk om te versnellen.”

Elimineren van afval

Diverse Duurzaam Gebouwd-partners zijn Kennedy van het Madaster, waaronder AKD. “Wij zijn trots om samen met de 32 andere Kennedy’s mee te helpen bij Madaster”, geeft notaris en partner Taco de Lange aan. “Innovatie, circulariteit en het elimineren van afval zijn onderwerpen waar ons vastgoedteam intensief mee bezig is, vaak ook als voortrekker. Samen met Madaster en de andere Kennedy’s staan we nu aan het begin van een uitdagende en inspirerende weg om de doelen te gaan bereiken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.