Kansen voor de bovenstad, kennisdag in Rotterdam

Nieuws

Kansen voor de bovenstad, kennisdag in Rotterdam

Door: Jacqueline Knudsen | 30-05-2016

Op 10 juni, tijdens de Rotterdamse dakendagen, vindt op het dak van het Groothandelsgebouw een kennisdag plaats met als titel Kansen voor de bovenstad. Gastcurator Dirk van Peijpe van De Urbanisten en programma Duurzaam van de gemeente Rotterdam hebben de dag samengesteld rond het thema Next Level, een volgende stap in het gebruik van daken in de stad.

In de middag is er een lezingenprogramma en worden de deelnemers uitgenodigd voor zogenaamde Dakdates, korte sessies in kleine groepen waarbij de kansen uitgediept worden die daken bieden voor de toekomstige stad. Daaraan voorafgaand zijn er in de ochtend excursies naar drie succesvolle dakontwikkelingen: het Timmerhuis, het Station Hofplein en als derde de Jan Prins en Willibrordschool
Omdat ideeën hebben makkelijker is dan ze realiseren, ligt de focus op de conceptontwikkeling, het ontwerpproces en de realisatie van deze projecten.

Keynote, pitches en dakdates

’s Middags bijt key note speaker Dirk van Peijpe (de Urbanisten) het spits af in zijn lezing ‘Next Level’ over de betekenis van dakgebruik voor de stad en wat is er nodig is om een stap vooruit te komen.
Daarna die pitches door Marco Vermeulen (studio Marco Vermeulen), Brigitte Bultinck (Nationaal Groenfonds) en Daniel Goedbloed (Rainproof Amsterdam).
Dan volgen er in twee shift dakdates waarin de deelnemers in kleine groepjes 14 thema’s uitdiepen.

Het dak op

De kennisdag Kansen voor de Bovenstad vindt plaats in Kriterion op het dak van het Groot Handelsgebouw. Het dak is bereikbaar via De Trap van MVRDV, die in het kader van de viering 75 jaar wederopbouw van Rotterdam tijdelijk op het stationsplein is geplaatst. Na de Rotterdamse Dakendagen (10-12 juni 2016) wordt de trap weer afgebroken.

Tijdstip: Vrijdag 10 juni 2016 van 10 – 18 uur (start middagprogramma 13.30 uur)
Locatie: Op het dak van het Groot Handelsgebouw naast station Rotterdam CS
Meer informatie over het programma: website Rotterdamse dakendagen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.