Klimtoren van Ateliereen Architecten

Klimtoren van Ateliereen Architecten

Nieuws
Door: Petra Starink | 17-12-2013

Ateliereen Architecten heeft een klim en uitkijktoren ontworpen in Zoelen. De toren is twintig meter hoog en staat aan de recreatieplas Beldert Beach.

De multifunctionele toren is twintig meter hoog en staat aan recreatieplas Beldert Beach. Naast het uitkijkplatform zijn er aan twee zijden diverse klimroutes uitgezet en is er een kiosk. Vanaf 12 meter hoogte start er een tokkelbaan, een meer dan 350 meter lange kabelbaan dwars over het strand en het water. Functionaliteit en herkenbaarheid zijn de belangrijkste uitgangspunten geweest bij dit ontwerp. De strakke heldere vorm komt voort uit de trap, welke wisselend binnendoor dan wel buitenom loopt. De trapleuning heeft een opvallende gele kleur. Hiermee wordt de route naar boven benadrukt en krijgt de toren een vrolijke en zonnige uitstraling aan het dagstrand.

De toren is opgebouwd uit prefab betonnen ring-elementen, resultaat is een strak en robuust bouwwerk waar goed tegenop geklommen kan worden via de klimwanden. De toren heeft een hoogwaardige uitstraling, waarbij de klimgrepen kleurrijk afsteken tegen de zilverachtige ondergrond.

Les ook: ateliereen ontwerpt klimtoren Zoelen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.