Kossmann.dejong ontwerpt Experience Center voor Bolidt

Nieuws

Kossmann.dejong ontwerpt Experience Center voor Bolidt

Door: Petra Starink | 20-03-2018

Het familiebedrijf Bolidt is multinational op het gebied van vloer en deksystemen. Voor de nieuwe huisvesting in Hendrik-Ido-Ambacht wilt het bedrijf klanten in het innovatieproces betrekken en de veelzijdigheid van het bedrijf laten ervaren. Kossmann.dejong heeft het nieuwe Experience & Innovation Center ontworpen als totaalbeleving. In het gebouw is het ‘thuiskomen bij Bolidt’ maar ook grenzen verkennen en avontuur.

Experience Center als living lab

In het ontwerp van Kossmann.dejong functioneert het innovatiecentrum als een soort living lab. Alles draait hier om chemie; bedrijfsonderdelen, klanten, ondernemingen, disciplines, en grondstoffen gaan een reactie met elkaar aan. Om dat voor elkaar te krijgen is transparantie nodig. “Daarom is van het begin af aan nauw  samengewerkt met Lüchinger Architects  (verantwoordelijk voor het Masterplan en architectonisch ontwerp)  RoosRos architecten (verantwoordelijk voor het technisch ontwerp en bouwcoördinatie) en een team van specialisten”.

Transparante labs

Om de chemie te ervaren, is veel energie gestoken in het creëren van aanleidingen voor een goed gesprek. Bezoekers kunnen in de volledig transparante labs hun eigen monsters laten samenstellen of onder leiding van specialisten in de Bolidtroom eigenhandig experimenteren. Via interactieve exhibits wordt het DNA van Bolidt verder blootgelegd: inzoomen tot op moleculair niveau, samples testen door ze aan de heftigste krachten te onderwerpen of ervaren wat erbij komt kijken om een cruiseschip van 15.000 m2 dek te voorzien.

Bouw Experience & Innovation Center

Er wordt inmiddels al flink gebouwd aan het nieuwe Experience & Innovation Center voor Bolidt in Hendrik-Ido-Ambacht. De opening wordt verwacht in het voorjaar van 2019.

Beeld: Kossmann.dejong/ Bolidt/ Lüchinger Architects

Bekijk de video van de bouw

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.