KOW houdt werk in eigen hand

KOW houdt werk in eigen hand

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-12-2008

Het Haagse architectenbureau KOW meldt op zijn website dat na een periode van expansie en inzet van gedetacheerden en tijdelijke arbeidskrachten in 2009 meer werk in eigen hand zal worden gehouden. In sommige media is dit voornemen uitgelegd als het snijden in personeel. Zo zou de directie zijn gedwongen 60 van de 200 banen te laten vervallen.

KOW meldt dat sinds de zomer van dit jaar de vooruitzichten in de bouwnijverheid snel minder zijn geworden. In Nederland, maar ook – in uiteenlopende mate – elders in de wereld. KOW heeft zich daarop gebogen over zijn strategie voor het komend jaar. Na de snelle uitbreiding van de afgelopen jaren zal KOW nu proberen de gevolgen van de teruggang te beperken. Hoewel de omvang en duur van de economische problemen moeilijk zijn in te schatten, gaat KOW uit van een vraaguitval in de markt van 15 tot 30 procent in 2009.

Ook kansen
KOW acquireert actief in die sectoren waar zich juist nu kansen voordoen. Te denken valt aan de omvangrijke herstructurering van oude stadswijken. Aan de noodzakelijke activiteiten van woningbouw corporaties, en aan de vele initiatieven in de zorg. Verder kunnen de investeringen in het buitenland – China met name – nu hun vruchten afwerpen.

De huidige omstandigheden zijn voor de directie een aanmoediging om de organisatie, na de periode van snelle groei, nog verder te stroomlijnen. In de loop van 2009 zal blijken, of en wanneer de markt zich herstelt. En hoe KOW zijn ambitie, om niet alleen nationaal, maar ook internationaal, tot de toonaangevende bureaus te behoren, verder vorm gaat geven.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.